Orice recomandari, reprosuri sau oferte la urmatoarele adrese:

redactie.arteens@gmail.com
redactie.arteens@yahoo.com

luni, 24 decembrie 2007

Cetemiri?

“Sãrbatori fericite!“ le urează președintele națiunii libere,pe cãnd populația Indianã se apropie de cea a rasei galbene.Recent se hoţãrește achiziționarea unui nou tonomat de cafea în parlament,se fac meeting-uri și se propune o lege pentru propuneri.

Se fac statistici cu efectivul de beculețe cumpãrate pentru Crãciun și se pierd 40 de copii la inaugurarea unei schele illuminate de 1 Decembrie, se constatã pierderi de peste “n” mii de Euro la o expoziție de mașini de lux în capitalã.

Peste “x” de mii de români se înghesuie la granițe pentru a sãrbãtori Crãciunul alãturi de cei dragi,de familie,de rude.Patinuarele se deschid și utilajele se pun în funcțiune pentru a dezãpezi strãzile capitalei.

Pe de altã parte oamenii iși vãd de treabã și premediteazã la sãrbãtorile de mult așteptate.

Se scot pe piața discuri cu colinde de Crãciun la super oferte.Super oferte la viteză de conectare, la viteză de download,bandã nelimitatã,la sistemele de programare multi-tasking,telefoane wireless,medii de stocare cu 2 zerouri mai lungi la capãt decât anul trecut.Hiper-oferte la mini prețuri,mega avans la micro dobândă și definiție mare de pixel la prețurî mici.

Cu totuși cozi mai mari la prețuri mai mari…

Persoanele publice sunt tot pe sticlã,cu un super hit, un antrenor personal de sport,un asistent personal și participã la activitãți de caritate.

Cu toții sunt fericiți, se sfarșește anul spontan cu note bune la școalã…peste tot vine Crãciunul și spiritul de Crãciun ne imbuneazã.

Acum toată familia stã linișţiţã în casã, la masã și cinstește în numele Crãciunului,în numele domnului….

Trece anul nou și la televizor iar apar peste “n” zeci de rãniți datoritã artifiicilor, alți tineri sunt blocați în munți și nu pot fi ajutați datoritã condițiilor grele de transport.

Trece anul nou și la televizor sunt chemați sã ne invețe despre nutriția sãnãtoasã, dezintoxicarea alimentarã, să evitãm grãsimile și excesul de sare și zahãr.

Cum trece anul neamurile se salutã și iși urează un an bun și să se revădã cu bine,Italia se duce înapoi în Italia,Germania în Germania și tot aşa…

Noi ne reluãm cursul, drumul este la fel de prost și cel pe care mergem și cel ideologic.

Privim cu nostalgie momentele de sãrbãtori (pauzele) care abia au trecut și ne întoarcem în aceleași locuri între aceiași pereți.

Vine primãvara și odatã cu primãvara încep sãrbãtorile Paștelui…presupun că vã puteți imagina un…Ou de paști de 40 de metri la Universitate,original nu ?...exemplele sunt nenumãrate.

Odatã cu trecerea timpului ne îndepãrtãm de “trecut” și “trecutul” devine din ce în ce mai distant,ne îndepãrtãm de rãdacini.

Ce reprezintã pentru romãni Crãciunul ? Ce a reprezentat Crãciunul acum 200 de ani în țarã sau chiar mai important din ce tradiție veche romãneasca provine Moș Crăciun ?

Eu sunt de pãrere cã trebuie sã luăm în considerare aceste aspecte și să ne punem problema,nu a naționalismului, dar mãcăr a tradiției…suntem conduși și din pãcate nimeni nu prea se oboseşte să-și dea seama.

Gladiatorii de la Tv care ne țîn ocupăți, dietele, multiculturalismul și multe altele….

Vã doresc un Crãciun fericit și un An Nou plin de bucurii.Desigur asta nu se poate întâmpla tuturor.Unii poate se vor imbolnãvi pânã atunci,alţii poate vor fi complet paralizați sau loviți de o boalã incurabilă.Să nu uităm de jafuri și violuri.Ca atare poate nu toți veţi reuși sã intrați în noul an foarte optimişti. Sãrbãtori fericite !

(mã scuzați cã am fost un factor represiv pe tot parcursul ideilor….dar totuși de ce nu prezintã morții și rãniții de Crãciun ? )


~Radu

Niciun comentariu: