Orice recomandari, reprosuri sau oferte la urmatoarele adrese:

redactie.arteens@gmail.com
redactie.arteens@yahoo.com

luni, 24 decembrie 2007

Guitar Hero 3: Legends of Rock


-Review-

În Octombrie anul acesta cei de la Activision şi Aspyr au adăugat încă un titlu la seria Guitar Hero. GH3: Legends of Rock a fost îndelung aşteptat de fanii genului şi a venit cu câteva îmbunătăţiri şi adiţii importante.

În primul rând jocul are cel mai bun soundtrack din toată serie alcătuit din peste 70 de melodii foarte cunoscute. Printre melodiile care le veţi cânta se număra foarte multe track-uri originale şi în acelaşi timp re-inregistrari făcute de trupe special pentru joc. Câteva trupe care au contribuit la soundtrack ar fi: Kiss, Metallica, Iron Maiden, Queens of the Stone Age, Smashing Pumpkins, Santana, Guns N’Roses şi alte nume la fel de sonore. Câteva dintre melodii însă au fost “stricate” datorită folosirii altei voci decât a cântăreţului din trupă însă nu veti putea fi atenţi prea mult la versuri datorită combinatiilor de butoane care vor fi aruncate spre voi din ce în ce mai repde.

Modul în care te joci a rămas neschimbat. Se bazează pe nimerirea butoanelor de culori diferite ce vin pe ecran pe 5 “corzi”. Pentru asta foloseşti o chitară electrică în miniatură ce are 5 butoane pentru “apăsarea” “corzilor” ,un buton pentru “ciupirea” sau “lovirea” corzilor şi un whammy bar. Ghilimele sunt datorită faptului că jocul este foarte diferit de cantatul la o chitară reală. Sunt doar 5 corzi şi se elimină existenţa lungimii griff-ului şi intensitatea cu care loveşti corzile, însă doar pentru a face jocul jucabil. Guitar Hero 3 a adus introdus controller-ele wireless şi cu feţe ce se pot schimba.

O noute importata adiţie este aducerea jocului şi pe PC. Astfel se pot folosi tastatura şi mouse-ul pentru a juca. Acest lucru însă face jocul mai greu şi mai puţin frumos decât este, chiar si aşa, jocul este încă foarte addictive şi amuzant. Din păcate nu se găseşte controllerul pentru PC în România încă aşa că experienţa cea mai bună o poţi avea pe un PS3, Wii sau Xbox 360.

Poţi parcurge jocul solo sau cu un prieten. Cu 2 controller-e se poate juca la dublu. Jucând astfel poţi cânta melodii care sunt accesibile doar modului co-op. În modul co-op un jucător este chitara principală şi celălalt chitară de bass. Un lucru care face acest joc addictive este competiţia. Un alt mod de joc este împotriva unui prieten, battle mode. Într-un battle trebuie în acelaşi timp să canti impecabil, să îl ataci pe adversarul tău cu arme gen Mario Kart , şi să faci faţă la atacurile lui. Aceste arme sunt ceva nou la Guitar Hero şi le poţi folosi pentru a-i dezactiva un buton adversarului , pentru a-i mari nivelul de dificultate şi altele.

Campania solo sau co-op este structurată în câteva concerte cu melodii din ce în ce mai dificile şi cu 3 battle-uri cu Tom Morello, Slash şi Dracul. Jocul are 4 nivele de dificultate: Uşor, Mediu, Greu şi Expert. La nivelul expert jocul devine aproape imposibil pe la jumătate chiar şi pentru unii veterani Guitar Hero. Acest lucru poate fii perceput ca un defect sau o provocare.

Un punct în minus pentru joc ar fi cerinţele de sistem pentru PC ale jocului care sunt destul de mari, însă din experienţa proprie jocul merge perfect la detalii maxime pe un sistem modest cu glitch-uri rare la unele artificii grafice. Aşa că incearca-ti norocul!

În total Jocul este foarte reuşit şi poate aduce multe nopţi nedormite de distracţie singur sau cu prietenii şi cu muzică bună. Atenţie însă, cu acest joc se poate cadea în penibilitate foarte repede. Nu vă postati pe youtube clip-uri cu voi “Pwn-and” o melodie, South Park a zis ca “you are Fags” dacă faceţi aşa pentru că la sfârşit după ce ai terminat jocul la Expert tot nu ştii să canti la chitară.

~Drax

Niciun comentariu: