Orice recomandari, reprosuri sau oferte la urmatoarele adrese:

redactie.arteens@gmail.com
redactie.arteens@yahoo.com

luni, 19 mai 2008

Principii(scriitorul clandestin)


Principii..Toata lumea foloseste cuvantul asta.Toti au principii,toti au personalitate,caracter,carisma,inteligenta..si in general ii dau calitatile afara din casa. Mi-e sila oameni buni,serios. Peste tot incercam sa ne demonstram abilitatile si aspectele pozitive;la fiecare colt de strada,in autobuz,tramvai,cu tipu’ ala dragutz care te-a intrebat cat e ceasul,sau cu tipa aia misto cand ai avut impresia ca se uita la tine.
Pacat ca tot incercand, unii ajung niste colaje umane,total lipsite de calitatile pe care le-ar admira la altii,si care,surprinzator,se chinuie mult mai putin sa para ceea ce nu sunt. Atat de multa suficienta si mandrie,fara substrat:inodor,incolor,insipid. Pentru unii viata inseamna o demonstratie,o sceneta in care au rolul principal,o parada a non-valorilor.Spiritul gregar in care cel mai “smeker” e “cel mai tare” si “cel mai tru”..cel care minte mai mult,victimizeaza mai mult,se lauda mai mult,intra in jocul notorietatii..si asta e bine..Binenteles! E minunat sa fii cunoscut pentru idiotenia ta.....Depinde cine te apreciaza..
De fapt,asta vrem toti: apreciere, in orice forma a ei . In realitate acele calitati,ajung cele mai mari meschinarii posibile; forma fara fond. Exista o diferenta intre ceea ce esti,si ceea ce vrei sa fii. Exista o diferenta intre ceea ce spui,si ce gandesti,intre impresia pe care voiai sa o lasi si cea pe care ai lasat-o. Unde sunt principiile..?..Sau poate personalitatea..?! Nu mai conteaza..important e faptul ca azi ai incercat sa pari interesant..Ai incercat sa fii altceva decat esti. Toti incearca sa-si impuna personalitatea vomitand niste idei inghitite pe nemestecate de la altii.E chiar simplu..si nu necesita nici macar gandire sau imaginatie.Binenteles ca tu vei fii mereu cel original..iar ceilalti se vor lua dupa tine..si tot asa.O sa descoperiti sute de mii de specimene fabricate pe acelasi sablon,inchise in lumea lor mica si ingusta..plina de “principii” imbecile auzite de pe la altii sau scoase din neuroni defecti.Ar scuti mult mai mult timp daca ar lua niste cutii pe care si le-ar pune pe cap pe care sa scrie “am personalitate!”..unii poate chiar ar lua-o de buna (sau nu) . Cel mai mult ma socheaza dezinvolutura si prostia..cand se desfasoara concomitent...e un fel de simbioza ciudata pe care n-o inteleg. (sau nu vreau s-o inteleg). Nu mai pun la socoteala agresivitatea cu care unii chiar incearca sa se faca acceptati “Eu sunt Fifi si ma imbrac in roz,ai vreo problema?”.Binenteles ca nu..fiecare are dreptul sa fie ceea ce vrea ...si de asemenea sa fie judecat pe masura...acceptat sau respins..dupa caz.

~LittleMarmot

2 comentarii:

Anonim spunea...

mdah.. atat de satula sunt de superficialitatea si mai ales prostia celor care, chiar trecuti demult de perioada adolescentei, inca se mai comporta asemeni unor copii de 12 ani ca nici macar n'am sa ma obosesc sa comentez prea mult... tot ceea ce pot spune e ca lumea nu cred ca va fi vreodata diferita si nici ponderea oamenilor cu ceva complet functional intre urechi nu cred ca va creste... cu toate astea.. speranta moare ultima.

Anonim spunea...

okei, toa(n)ta lumea se preface, nu-si arata propria personalitate ci cum ar vrea sa fie. suna ca un defect, insa este in natura omului... cum ar fi ca tu sa fi singura persoana ce incearca sa lase prefacatoriile? toata lumea ar fi impotriva vointei tale, te-ai lupta de bezmetica cu societatea. nu ai ce face, cel ce nu se adapteaza... eh, stii continuarea. este dezgustator, stiu, de exemplu un pusti imi spunea mandru de gandirea lui perfida ca se imbraca ca un tocilar, serios, si astfel pacaleste profesorii si pare cuminte si are doar 4 absente... "e vorba de psihologie, trebuie sa stii sa-i manipulezi pe ceilalti" .... mda...