Orice recomandari, reprosuri sau oferte la urmatoarele adrese:

redactie.arteens@gmail.com
redactie.arteens@yahoo.com

vineri, 14 martie 2008

Otakus



Probabil cu totii am auzit candva, cumva fraza ‘Ha, ia uite, e in stilul ala japonez, cum ii zicea.. stil anime!’.

Daca nu stiati deja, animeurile sunt ecranizarile unor intamplari intalnite in Manga(reviste de benzi desenate japoneze), cu mici adaptari si modificari. Desi la prima vedere poate pentru multi ar parea niste copilarii, ele au dezvoltat un intreg cult de admiratori si fani infocati. In niciun caz numai tineri si in absolut niciun caz numai de origine japoneza. J Aceste mici comori animate isi au fani de la A la Z.

Poate principalul motiv pentru care au devenit atat de apreciate si populare este ca ofera posibilitati care uneori depasesc filmul. Puterile supranaturale pot fi ilustrate si fara zeci de milioane de dolari investiti, iar decorurile de proportii gargantue sunt at the flick of a pen. Personajele pot avea proportii si infatisari oricat de stranii iar conceptul de unghiuri imposibil de filmat nici nu mai exista. Totul devine mai simplu si mai interesant.

Exista mii de stiluri in care sunt desenate animeurile. Si genuri pentru gusturile oricui: drama, comedie, slasher, you name it. In fiecare an se desfasoara Anime conuri in jurul lumii. Anul trecut s-a tinut unul si in Romania, Niji-Con, la Casa Poporului. S-au vandut postere, manga, lumea a venit in cosplay.

Foarte fain, abia astept la anu’.

Anime-ul cu care am inceput e unul arhicunoscut: Sailor Moon. J Ma uitam la el fara sa respir pe la vreo 6-7 ani, la fiecare episod difuzat pe TVR2. Nu ma mai saturam.

Mult timp dupa m-am reapucat de vizionat lucruri tot mai diverse:

Naruto – imi semana mult cu DBZ si m-am hotarat sa ma uit, destul de obsesiv. Desi era multa lalaiala (manga fiind relativ la obiect, trebuiau scoase zeci de episoade cumva. Sigh), scenele de lupta meritau toate minutele de nervi. RASEENGAAN. :P

School Rumble- o comedie despre viata de liceu a unei clase de a 10a. Glume absurde si illustrate absurd de funny si un stil de desen atragator de la primul episod. Couldn’t get enough. Au aparut 2 sezoane, al treilea e pe drum.

Elfen Lied –“Elfen Lied revolves around the race of diclonius, a mutant human species identified by two cat-ear-like horns and transparent "vectors", and the ways in which the humans abuse and reject them as part of society, instead seizing them for storage and experimentation in an offshore laboratory. The series is centered around the teenage diclonius girl "Lucy", said to be the first diclonius, becoming sadistic as a result of her vengeance and delivering it on the humans who rejected her.

Elfen Lied involves themes of social alienation, identity, revenge and the value of humanity.”Daca nu va deranjeaza ceva membre zburatoare.. NYUU! :P

Gantz- Gantz e poate unul din cele mai stranii animeuri care le-am vazut pana in prezent. E vorba despre o camera dintr-un bloc, in Tokio, unde ajung anumiti oameni exact dupa ce mor. Ei sunt nevoiti sa joace un joc( vanatoare de extraterestrii, costume dotate cu superputeri limitate insa, invizibilitate). Daca supravietuiesc se intorc la vietile lor, dar sunt nevoiti sa revina pt o noua misiune pana ce aduna un anume nr de puncte. Abia atunci vor fi liberi, dar de regula, pana atunci, ei mor deja. Stilul de desen e mortal si el. :P Are cam 25 de episoade.

Minami-ke- Povestea a trei surori si ciudateniile lor. Un anime adorabil si haios, cald. E in plina desfasurare.

Death Note- Ideea centrala a animeului este urmatoarea: protagonistul este un tanar de 17 ani extreme de intelligent ce gaseste un carnetel capabil sa ucida, pus in lumea reala de catre Ryuk un demon (shinigami). El se decida sa-l foloseasca pt a omori toti criminalii, devenind Kira. Telul sau suprem este de a curata lumea de rau si de a crea o utopie a carui zeu sa fie chiar el. Foarte palpitante episoadele, se intelege astfel si popularitatea imensa. J

Serial Experiments Lain – Asta este povestea unei adolescente, Lain, ce initial este timida si retrasa, neavand mare contact cu lumea sau the Wired, o retea asemanatoare Internetului. Pe parcursul animeului ea isi descopera limitele, nebunia lumii in care traieste si.. In orice caz: “Serial Experiments Lain deals directly with the definition of reality, which makes its complex plot difficult to summarize.The story is primarily based on the assumption that everything flows from human thought, memory and consciousness. “ Daca va suna tentant, eu zic sa-l luati, nu are decat putin peste 20 de episoade si e unul din cele mai impresionante animeuri, ca si concept, care am avut ocazia sa le vizionez.

Astea au fost cateva exemple. Incercati, procesati si poate o sa va alegeti cu un nou hobby! Over and out.



~PunKaSS

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna treaba. majoritatea le-am vazut in afara de Serial Experiments Lain si mi-ai deschis interesul.informativ si primitor articol..mi-a placut ca ai facut legatura intre Naruto si DBZ..este clar ca Naruto este un anime de mare calitate si original..dar unele animeuri nu ar fi existat fara DBZ :D..mi-a mai placut ca ai zis si de expozitia anime in Romania..a fost foarte reusita..pacat ca s-au vandut manga si dvdurile in prima ora..nu toti am apucat :P

Anonim spunea...

Recomand Yu Yu Hakusho, Bleach, Inuyasha :X